e:Technology – TRVALO UDRŽATEĽNEJŠIA BUDÚCNOSŤ

V spoločnosti Honda nie je pre nás nič dôležitejšie, ako vytváranie trvalo udržateľnejšej budúcnosti. Dokonca sme sa rozhodli urýchliť náš plán elektrifikácie kompletného modelového radu vozidiel Honda v Európe o 3 roky skôr - už do roku 2022!

Rozhodnutie posunúť našu „elektrickú víziu“ na skorší termín poukazuje na to, ako veľmi dôverujeme svojim špičkovým elektrifikovaným produktom, ktoré sme zjednotili pod značkou e:Technology. 

Pohľad spredu na model Honda e

Honda e

Ak chcete vstúpiť do sveta elektromobility, nemôžete začať lepšie ako s naším oceňovaným modelom Honda e s čisto elektrickým pohonom. Honda e predstavuje spojenie rokov výskumu, výroby a inovácií s cieľom stať sa tým, čo veríme, že je budúcnosťou jazdenia v meste a jeho okolí. Nový elektromobil Honda e má pokrokový, no čistý dizajn so skrytými kľučkami dverí a futuristickými kamerami namiesto vonkajších spätných zrkadiel. Minimalistický interiér so vzdušnou kabínou poskytuje vodičovi aj cestujúcim veľa miesta na to, aby si vychutnali výhody, ktoré prináša celý rad moderných prvkov, pričom jednou z najvýraznejších z nich je multimediálna jednotka vybavená dvoma nádhernými veľkými dotykovými obrazovkami LCD na stredovom paneli. Výkon modelu Honda e zabezpečuje elektromotor s výkonom 154 koní, ktorý ponúka rýchlu akceleráciu z 0 na 100 km/h za 8,3 sekundy (verzia Advance). Stal sa jedným z najdiskutovanejších elektromobilov na svete a získal už celý rad ocenení.

emblém e:hev

e:HEV

Náš rad hybridných vozidiel Honda e:HEV je krokom vpred v rámci našej elektrickej vízie. Pokrokový hybridný systém, ktorý sa teší v Európe veľkej obľube funguje unikátnym spôsobom tak, že jeho spaľovací motor v prípade potreby generuje elektrickú energiu pre hnací elektromotor, zatiaľ čo tradičné hybridné technológie využívajú elektromotor ako dopomoc hnaciemu spaľovaciemu motoru. Veľkou výhodou je vo výsledku dynamické zrýchlenie a plynulá jazda elektromobilu a súčasne maximálny výkon a dojazd typický pre spaľovacie motory Honda. Technológia e:HEV je napríklad dostupná v modeloch Honda Jazz, CR-V a čoskoro aj v úplne novom modeli Honda HR-V.

Skúter PCX

PCX e:HEV

Technológiu e:HEV používanú v automobiloch implementujeme v budúcnosti aj v našej rozširujúcej sa ponuke ekologických skútrov. Prvý z nich je model PCX vybavený technológiou e:HEV a od uvedenia v Thajsku si už získal značnú popularitu. Motoru asistuje vysoko výkonný akumulátor, ktorý jazdcovi zaručuje veľmi dynamický zážitok z jazdy.

Zobrazený model nie je v Európe k dispozícii.

Skúter BENLY e

Koncept BENLY e

Jedným z významných krokov k zlepšeniu života ľudí je zníženie negatívneho dopadu každodennej dopravy a dochádzania do práce, aby bola viac ohľaduplná k životnému prostrediu. Preto sme takí nadšení z nášho nového elektrického skútra BENLY e. Napájajú ho dva akumulátory Honda Mobile Power Pack, je veľmi tichý a vyznačuje sa mimoriadne plynulou jazdou s nulovými emisiami CO2. K dispozícii sú štyri rôzne modely – e:I, e:II, e:I Pro a e:II Pro – všetky majú veľký plochý zadný úložný priestor a dva modely Pro sú navyše vybavené predným košíkom, preto sú to ideálne elektrické stroje na rozvoz v meste a pre kuriérov.

Zobrazený model je koncept.

Skúter GYRO e

Koncept GYRO e

BENLY E je jedným z našich nových úžasných konceptov elektrického skútra. GYRO e je trojkolesový, veľmi odolný a robustný elektrický skúter. Ide o viacúčelové vozidlo, ktoré sa dokonale hodí na jazdu po rozľahlých vnútorných priestoroch, a to nielen vďaka nulovým emisiám, ale ja vďaka malému polomeru otáčania a veľkej stabilite jazdy. V mnohom sa podobná na skúter BENLY e – od celkového moderného a čistého estetického vzhľadu až po pohon pomocou dvoch akumulátorov Honda Mobile Power Pack.

Zobrazený model je koncept.

Žena nabíjajúca automobil

e:PROGRESS

V tomto roku uvedieme náš veľmi očakávaný manažment správy energie - systém e:PROGRESS, ktorý používateľom ponúkne inteligentnú nabíjačku, inteligentný systém riadenia spotreby energie a inteligentný systém riadenia nabíjania. Majitelia elektromobilov budú môcť svoje vozidlo nabíjať v čo najvhodnejšom čase – budú môcť využívať tú najlacnejšiu a najčistejšiu dostupnú energiu, či už solárnu, veternú alebo vodnú. Systém e:PROGRESS okrem prínosu pre zákazníkov pomáha aj rozvodnej sieti, pretože podporuje jej aktívny manažment, ktorý pomáha stabilizovať dopyt a optimalizuje využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Okrem tohto nového systému uvádza spoločnosť Honda na trh nabíjačku Honda Power Charger. Ide o domácu jednotku, ktorá nabíja vozidlo Honda e výrazne rýchlejšie než je to v prípade bežnej domácej zásuvky.